UK Tech Rocketship Ödülleri kısa listesi Londra Teknoloji Haftası’nda açıklandı

UK Tech Rocketship Ödülleri: Avrupa, İsrail ve Türkiye’den en iyi yükselen teknoloji şirketlerinin kısa listesi Londra Teknoloji Haftası’nda açıklandı.

Londra Teknoloji Haftası Uluslararası Ticaret Departmanı, Tech Rocketship Ödülleri için yarı finalistleri açıkladı.

GREAT Global Trade tarafından desteklenen ve yüksek potansiyele sahip, büyüme potansiyeli yüksek teknoloji şirketlerine açık olan yarışmaya Avrupa, Türkiye ve İsrail’den 250’den fazla katılımcı iştirak etti. Bugüne kadar katılımcı sayısı 12 farklı ülkeyi temsil eden 16 yarı finaliste indirildi.

Bu yıl, Tech Rocketship tarihinde ilk kez, farklı geçmişlerden gelen kurucuları kutlamak ve desteklemek ve onları GREAT BETWEEN aracılığıyla başarılı olmalarına yardımcı olmak için risk sermayesi finansman ağları, kuluçka merkezleri, müşteriler ve Ar-Ge desteği ile buluşturmak için Teknolojide Çeşitlilik Ödülü verilecektir. Çeşitlilik, Birleşik Krallık teknoloji sektörünün devam eden gücü için hayati önem taşımaktadır ve Birleşik Krallık en iyi yetenekleri çekmeye ve desteklemeye kararlıdır.

AI, 5G, AgriTech, Digital Health, Cyber Security ve Climate Tech kategorilerinin mutlak kazananları bu Kasım ayında Lizbon’da düzenlenecek Web Summit’te açıklanacak. Birleşik Krallık’taki genişlemeleri için pazar ziyaretleri, teknoloji kümelerine erişim, risk sermayesi ve Birleşik Krallık’ın iddialı teknoloji şirketlerine yönelik benzersiz destek ekosistemi de dahil olmak üzere tamamen kendilerine özel destek alacaklar.

Yatırım Bakanı Lord Grimstone şunları söyledi:
Bunun gibi yenilikçi teknoloji şirketleri, istihdam yaratan ve yerel ekonomiyi canlandıran yatırımlarıyla Birleşik Krallık’ta önemli bir rol oynamaktadır.

Bir işletmeyi kurmak, ölçeklendirmek ve büyütmek için en kolay yerlerden biri olan Birleşik Krallık’ta yatırımcılar, 60 milyondan fazla kişiden oluşan bir pazara, çeşitli tedarikçilere ve ortaklara ve her şekil ve büyüklükteki işletmenin büyümesine yardımcı olacak bir dizi programa erişebilirler.

Yatırımcılar, teknoloji, yeşil büyüme, yaşam bilimleri veya gelişmiş üretim gibi sürdürülebilir ekonomik büyümeyi ve toparlanmayı destekleyecek geleceğin endüstrilerini arıyor ve Birleşik Krallık’ın üstün olduğu alan da burası. Bu harika şirketlerin birçoğunu Birleşik Krallık’ta ağırlamayı dört gözle bekliyorum.

2020-2021 yıllarında önceki ödüllerden beş şirket (InoBat, CYE Security, Geckomatics, Coyosy, Shield Financial Compliance) Birleşik Krallık’ta başarılı bir şekilde ofis açarak Birleşik Krallık’ın Avrupalı işletmeler için bir yatırım yeri olarak çekiciliğinin devam ettiğini göstermiştir.

İklim Teknolojisi kategorisinde bu yılın birincisi olan Plan A, Birleşik Krallık’ta bir yatırım yapacağını şimdiden duyurdu. Berlin merkezli teknoloji girişimi şu anda Londra’daki en büyük ikinci ofisini kuruyor. 2022 sonuna kadar yaklaşık 20, 2025’e kadar ise 100 çalışanın olması bekleniyor. Plan A, şirketlerin çevresel etkilerini takip etmeleri, azaltmaları ve sürdürülebilirlik raporları oluşturmaları için bir B2B hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümü sunmaktadır. İngiltere’deki varlıkları satış ve iklim bilimi ve verilerine odaklanacak ve üst düzey yönetimi de içerecek.

Bu arada, geçen yılın gümüş madalyalı şirketi InoBat, İngiltere’nin kuzeyinde İngiltere’nin ilk lityum geri dönüşüm tesisini kurmayı planlayan İngiliz lityum geri dönüşüm şirketi Green Lithium ile stratejik bir ortaklık üzerinde anlaştı. Ortaklığın bir parçası olarak Green Lithium, InoBat’a bataryalar için lityum kimyasalları tedarik edecek. Merkezi Slovakya’da bulunan Inobat, 10’u bu yıl Mart ayında açılan Warwick Üniversitesi Bilim Parkı İnovasyon Merkezi’ndeki yeni ofisinde olmak üzere yaklaşık 60 kişiyi istihdam etmektedir.

Majestelerinin Avrupa’daki Ticaretten sorumlu Komisyon Üyesi Chris Barton şunları söyledi:
Hırslı teknoloji şirketlerini büyütmek için Birleşik Krallık’tan daha iyi bir yer yoktur. Tek boynuzlu atlar için Avrupa’da bir numaralı ülkedir ve Birleşik Krallık teknolojisine yapılan risk sermayesi yatırımı dünyadaki en büyük üçüncü yatırımdır. Teknoloji sektörümüz, Birleşik Krallık genelinde vizyoner yenilikçilere, risk sermayesine, Ar-Ge kümelerine ve büyüme fırsatlarına ev sahipliği yapmaktadır. Tüm kazananları Birleşik Krallık’ta ağırlamak için sabırsızlanıyorum.

Majestelerinin EECAN’ın Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı’ndan sorumlu Ticaret Komiseri Kenan Poleo şunları söyledi
Türk şirketleri, Türkiye’nin dinamik teknoloji ekosisteminden şanslı kazananlara finansörlere, kuluçka merkezlerine, teknoloji meraklısı müşterilere ve onlara yardımcı olmak için gereken altyapıya tamamen uyarlanmış doğrudan bir rota sağlayacak olan Tech Rocketship Ödüllerine mükemmel bir şekilde yanıt verdi. iddialı ölçek büyütmeden unicorn’a bir sonraki büyük sıçramayı yapıyorlar.

Uluslararası Ticaret Departmanı Uluslararası Pazarlama Müdürü Ian Bowen-Morris şunları söyledi:
GREAT Global Trade, ticaret ve yatırımı teşvik etme kampanyamızın bir parçası olarak, Birleşik Krallık’ın yenilikçi şirketlerin büyümesi ve gelişmesi için önde gelen bir destinasyon olduğunu vurgulayan Tech Rocketship Ödülleri’ni desteklemekten gurur duyuyor.

Ödül ortakları arasında Goodwille, Tech Nation, techUK, EY yer alırken jüri üyeleri arasında Jude Ouer, MBE, Priya Guha ve Christian Kumar yer alacak. Kampanya, Uluslararası Ticaret Bakanlığı’nın Küresel Girişimcilik Programı ve bayi ağı tarafından desteklendi.

2021-22 Tech Rocketship Ödülleri’nde yarı finalistler:

  • 5G kategorisi

    • AD Knight, İSRAİL
    • Neutron, İSPANYA
  • Agritech kategorisi

    • Blue White Robotics, İSRAİL
    • Yapay Zeka (AI) Kategorisi
    • Jungle AI BV, HOLLANDA
    • Spotlite, PORTEKİZ
    • Born Digital, Çek Cumhuriyeti
  • Kategori iklim teknolojisi

    • BrighterBins/Smartends, BELÇİKA
    • Monolithos Catalysts & Recycling, YUNANİSTAN
    • PlanA.Earth GmbH, ALMANYA
    • KAVAKEN, TÜRKİYE
  • Siber Güvenlik Kategorisi

    • Faithy, İSPANYA
    • Smart Global Management, FRANSA
    • Authenteq Tarbena GmbH, ALMANYA
  • Dijital Sağlık Kategorisi

    • Ledidi AS, NORVEÇ
    • ENBIOsis, TÜRKİYE
    • Probando GmbH, AVUSTURYA
Comments for this post are closed.