İyi bir uzman olup olmadığınızı nasıl anlarsınız? Bir ön uç geliştiricinin yeterliliklerinden şüphe etmemek için hangi becerilere sahip olması gerekir? Bu sorular sizi çileden çıkarıyorsa yazıdaki listeye bir göz atın!
1. HTML ve CSS
Herhangi bir web uygulamasının temeli olan ön uç geliştirmenin temelleri. Neyse ki, bu teknolojilerin öğrenilmesi oldukça kolaydır: sadece birkaç hafta içinde yapılabilir. HTML / CSS’yi bilen bir geliştirici, standart statik sitelerin oluşturulmasıyla zaten başa çıkabilir. Çalışma sırasında aşağıdaki noktalara özellikle dikkat etmeyi unutmayın:
DOM
Belge Nesne Modeli anlamına gelir ve “belge nesne modeli” olarak çevrilir. DOM, HTML ve XML belgeleri için bir programlama arabirimidir (API). DOM’daki tüm nesnelerin neden bu şekilde çalıştığını iyi anlamanız gerekir.
DOM eylemleri
DOM’nin yapısını anladıktan sonra, öğelerin nasıl etkileşime girdiğini ve bu süreçleri nasıl kontrol ettiğinizi keşfetmeye başlayın.
HTML anlambilimi
Birçok programcı anlamsal düzeni görmezden gelir. Ancak bunu anlamak, SEO’yu ve web sitenizin genel yapısını geliştirmek için çok önemlidir.
CSS seçicileri
CSS seçicileri hakkında ne biliyorsunuz? Her birini biliyorsanız, kaliteli bir web sayfası tasarımı yapmanız sizin için zor olmayacaktır.
2. JavaScript
Web sitelerine karmaşık tasarımlar ve karmaşık özellikler eklemeniz gerektiğinde, HTML ve CSS’ye ek olarak JavaScript kullanmanız gerekir. Tüm dinamik öğeleri uygulamanıza olanak tanır: açılır pencereler, hareketli kaydırma ve diğer etkileşimli şeyler. JavaScript öğrenmek, özellikle iyi derecede İngilizce bilenler için zor değildir.
3. JavaScript çerçeveleri
Orada tonlarca JavaScript çerçevesi var. En ünlüleri arasında React, Angular, Vue ve EmberJS bulunmaktadır. Hepsi, temiz kod yazmanıza ve standart işlevleri uygulamanıza yardımcı olan belirli bir kod kalıbı (yapısı) içerir. Özellikle SPA olmak üzere karmaşık projeler oluşturmak için çerçeveler gereklidir.
4. Test etme, hata ayıklama
Bunlar, her türlü yazılımın geliştirilmesinde önemli aşamalardır, çünkü herhangi bir uygulama ve programın kapsamlı bir şekilde test edilmesi gerekir. Hatalar keşfedilirse, gecikmeden hemen düzeltmek en iyisidir. Bir geliştirici olarak, farklı test komut dosyaları yazabilmeli ve hatta TDD testi yoluyla yazılım oluşturma tekniğini uygulayabilmelisiniz.
5. Tarayıcılar arası geliştirme
Tipik olarak, siteler çoğu tarayıcıda yaklaşık olarak aynı şekilde görüntülenir. Ancak yine de bir fark var ve bu, işleme sürecinde yatıyor. Ve farklı tarayıcıları düzenli olarak destekleme ihtiyacı arttıkça, kodunuzu yazarken uyumluluklarını test etmek zorunludur.
6. Duyarlı ve taşınabilir tasarım
Mobilite ve yanıt verme – bunlar, web tasarımının herhangi bir cihazda harika görünmesini sağlayan niteliklerdir: PC’ler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler. Otomatik ölçeklendirmeyi ayarlamak için HTML’yi CSS ile uygulayın.
7. Problem çözme yeteneği
İyi bir geliştirici, problem çözme becerileri olmadan tamamlanmış sayılmaz. Kod yazarken, şablon seçerken, yapılandırma yaparken, hataları bulup düzeltirken vb. mantıksal düşünme gereklidir. Ve sabır hakkında söylenecek bir şey yok.
8. Performans analizi
Zamanla, siteler büyür ve hantal hale gelir. Sonuç olarak, ölçekleme ve performansta zorluklar vardır. Şunlar. uygulamayı yüklemek bile çok zaman alabilir. Bu elbette kabul edilemez.
Web sitenizin ziyaretçilerinin son derece olumlu bir kullanıcı deneyimi yaşamasını istiyorsanız, yazılımınızı yakından takip edin. Kodun birkaç kez kontrol edilmesi ve ölçeklenebilirliği izlediğinizden emin olun. Performans, tarayıcıda yerleşik olarak bulunan araçlar kullanılarak analiz edilebilir. Hatalı, düşük performanslı, aşırı belleğe yüklenen kodu bulmanıza yardımcı olurlar.
9. SEO
Arama motoru optimizasyonu, web sitenize trafik çekmekten sorumludur. Pek çok farklı yönü içerir, ancak dilerseniz sitenizi arama sonuçlarının en üstüne nasıl çıkaracağınız konusunda internette tam bilgi bulabilirsiniz.
10. Kullanıcı deneyimi
Ön uç geliştirici, kullanıcı deneyiminden sorumludur. Zanaatınızın gerçek bir ustası olmak istiyorsanız, ürününüzü kullananları anlamayı öğrenin. Mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için mümkün olduğunca çok araştırma ve deney yapın. Bir uzman olarak değeriniz, büyük ölçüde bu alandaki becerinize bağlı olacaktır.
Sonuç
Yukarıdakilerin tümü bir günde öğrenilemez. Ancak bu yönde düzenli olarak gelişirseniz, yeterliliğiniz ve değeriniz hakkındaki tüm şüpheler kendiliğinden ortadan kalkacaktır.