Gizli medya ve genel avatarlarla Telegram’ın yeni sürümü yayınlandı

Telegram ekibi, uygulamanın, kullanıcıların kişiler için kendi fotoğraflarını ayarlayabilecekleri ve ayrıca profilin kapatıldığı kişiler tarafından görülecek şekilde kendileri için genel bir profil fotoğrafı ayarlayabilecekleri güncellenmiş bir sürümünü tanıttı.

Ayrıca Telegram’ın yeni sürümünde, kullanıcılar gizli medyaya, cihazda yer kazanmak için ek yollara ve fotoğraf düzenleyici için yeni araçlara erişebilir.

Kişiler için profil fotoğrafları ayarlama

Bir kişinin adını düzenlerken, kullanıcı onun için istediği bir fotoğrafı ayarlayabilecektir – bu fotoğrafı yalnızca kendisi görebilecektir. Kişi listenizdeki herhangi bir kullanıcıya iyi bir fotoğraf da sunabilirsiniz.

Kişinize yeni bir fotoğraf eklemek veya önermek için istediğiniz Profil > Düzenle’ye gidin ve ardından “Fotoğrafı şunun için ayarla …” veya “Şunun için fotoğraf öner …” öğesini seçin.

Herkese Açık Profil Fotoğrafları

Bir kullanıcı profil fotoğrafını bazı kişilerden gizlediyse, kendisine gösterilmek üzere herkese açık bir fotoğraf yükleyebilir.

Profil fotoğrafları için tam gizlilik de bu güncellemeden edinilebilir. “Fotoğrafımı kimler görebilir?” artık “Hiçkimse” seçeneğini seçebilir ve tek tek kullanıcıları veya tüm grupları hariç tutma listesine ekleyebilirsiniz.

Ayarlar > Gizlilik > Profil fotoğrafı’nda gizlilik ayarlarınızı değiştirebilir ve herkese açık bir fotoğraf ayarlayabilirsiniz.

Üyeleri büyük gruplarda gizleme

Büyük toplulukların yöneticileri, sohbeti düzene sokmak için çok çeşitli araçlara sahiptir – örneğin, etkin bir spam önleme filtresi. Ancak bazı gruplar için üyeleri istenmeyen özel mesajlardan korumak da önemlidir.

100’den fazla kullanıcısı olan grupların yöneticileri artık üye listesini gizleyebilir. Bir üye sohbete mesaj göndermiyorsa, onun grubun üyesi olduğunu sadece yöneticiler bilecektir.

Gizli medya gönderme

Güncellenen Telegram, fotoğrafları ve videoları parlak yarı saydam bir kapağın arkasına gizleme özelliğine sahiptir. Alıcı, yalnızca görüntüye dokunarak kendisine ne gönderildiğini görecektir.

Bir veya daha fazla medya dosyasını yeni bir efektle göndermek için, bunları ek menüsünde seçin, veya simgesini tıklayın ve “Spoiler altında gizle”yi seçin.

Cihaz hafıza tasarrufunu en üst düzeye çıkarın

Ayrıca bu güncellemede, kullanıcılar, cihaz hafızasının belirli bir sohbet kategorisinden (özel mesajlar, gruplar ve kanallar) gereksiz materyallerin otomatik olarak ne sıklıkta temizleneceğini seçme ve bireysel sohbetler için istisnalar ekleme fırsatına sahipler.

Bellek Kullanımı menüsündeki yeni pasta grafikler, cihazınızda nelerin yer kapladığına dair size hızlı bir fikir verirken, Medya, Dosyalar ve Müzik sekmeleri en büyük dosyaları hızla silmenize olanak tanır.

Yeni Fotoğraf Düzenleyici Araçları

Güçlü Telegram fotoğraf editörü tamamen yeniden tasarlandı. Çizerken çizgiler otomatik olarak yumuşatılır ve parmak hareketinin hızına bağlı olarak kalınlıkları dinamik olarak değişir.

Gereksiz ayrıntıların (veya çerçeveye düşen fotoğraf bombardımanlarının) gizlenmesine yardımcı olmak için yeni bir bulanıklaştırma fırçası eklendi. Ve fırça rengi artık, görüntüden rengi belirleyen bir araç da dahil olmak üzere beş farklı yöntemden biri kullanılarak yüksek hassasiyetle ayarlanabilir.

Fotoğraflara ve videolara metin eklemek için güncellenmiş bir araç, yazının boyutunu, yazı tipini ve arka planını değiştirmenize olanak tanır. Ek olarak, artık tüm kullanıcılar, Telegram Premium aboneliği olmasa bile, animasyonlu setlerden emojileri metin bloklarına dahil edebilecekler.

Comments for this post are closed.