Bir düğünün videografisi çağımızın modası mı?

Videografinin zamanımızın modası olduğunu mu düşündünüz? Nasıl olursa olsun. 18. yüzyılda, zengin tüccarlar, yetkililer ve soylular, sanatçılardan düğünler ve hatta reşit olma onuruna düzenlenen lüks ziyafetlerin görüntülerini sipariş ettiler. Ve antik Roma’da ziyafetler o kadar lükstü ki, patrisyenler kelimenin tam anlamıyla oburluktan öldüler. Veba karantinasında bile.

Ve elbette, bugün her sanat eleştirmeni tarafından bilinen tuvallerde bu rezaleti yakalayan sanatçılar olmadan değildi. Bunun birçok nedeni var. Ama asıl şeylerden biri tatili sürdürmek, ailenizi ve arkadaşlarınızı neşeli ve güç dolu olarak hatırlamak çünkü yarın ne olacağını kimse bilmiyor.

Bugün sanatçıların ve şairlerin rolü profesyonel sunucular, fotoğraf ve kameramanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Video çekimi için talep üzerine onlarca teklif bulunabilir. Ve kimi seçeceğimizi bilmemek için, kurumsal bir parti veya diğer önemli etkinlikler için bir operatör seçmenin ana kriterlerini açıklayacağız.

  1. Başlamak için ilk yer portföy ve referanslardır. Kendine saygılı her operatörün bir düzine çalışması ve müşterilerinin incelemesi vardır. Burada resmin düzenlenmesine ve işlenmesine dikkat etmelisiniz. Çerçeveler organik olarak yapıştırılmalıdır. Günün dans eden kahramanıyla yapılan dinamik çekimler, statik bir sahne resmi veya uygunsuz kesintilerle aniden kesilmemelidir. Yakın çekimden orta ve tam tersine geçiş mantıklı ve tutarlı olmalıdır. Aynısı beyaz dengesi için de geçerlidir – aşırı pozlamalar yalnızca operatörün yetersizliğinden bahseder.
  2. Video deneyimli bir teknisyen tarafından çekilmelidir. Buradaki anahtar kelime kurşun. Yetenekli bir kameraman, kadrajda en iyi yanınızı nasıl göstereceğini bilir. Bir orkestra şefi gibi, çekim sürecini yönetir, ancak aynı zamanda tüm dikkati kendisine çekmez. İster bir çocuk video çekimi, isterse bir şirket partisi ya da öğrencilere geçiş töreni olsun.
  3. Ve belki de listedeki son fakat en az olmayan faktör ruh halidir. Video çekmek yaratıcı ve sorumlu bir süreçtir, ancak olayın birçok kahramanı söner. Bunu önlemek için deneyimli bir operatör, konukları şakalarla rahatlatır ve eğlendirir. Neşeli ve güler yüzlü bir insan görmek, insanlarda sertlik ve gariplik kaybolur.
  4. Kaliteli ve iyi video çekecek profesyonellerle iletişime geçmekten korkmayın. Sadece yüksek kaliteli ekipmana sahip olmak değil, aynı zamanda yaratıcı olmak da önemlidir. Tüm bunlar, alanımızda uzmanlarımız ile burada bulunabilir.
Comments for this post are closed.